...
a
M
Uși ultra-rapide cu decupaje

Studiu de caz. Sursa: Butzbach

Compania franceză Ratier-Figeac este o subsidiară a firmei americane UTC Aerospace Systems și a fost prima companie producătoare de elice din lume. Astăzi, compania furnizează industriei aerospațiale elice, sisteme de pilotaj și echipamente de cabină.

După mai multe etape de producție, componentele sunt transportate cu ajutorul conveioarelor suspendate într-o încăpere cu aer, umiditate și temperatură controlate, pentru prelucrare ulterioară. Pentru separarea acestei zone specifice, Butzbach a livrat uși ultra-rapide NOVOSPRINT cu decupaje pentru șinele conveioarelor. Principiul deschiderii orizontale divizate permite integrarea șinelor transportoare în zona superioară, pe centrul golului. La deschidere, întreaga înălțime a golului este imediat accesibilă, evitându-se orice contact între echipamentul transportat și elementele ușii – acest factor a fost deosebit de important pentru client în ceea ce privește componentele extrem de sensibile și elaborate.
Pentru a menține condițiile de presiune și temperatură în incinta, timpii scurți de deschidere și închidere au o importanță deosebită. Senzorii permit deschiderea ușii în câteva fracțiuni de secundă lăsând să treacă căruciorul ce transportă componentele, ușa închizându-se apoi imediat.
Deoarece nu există altă ușă de evacuare în incintă, ușile Novosprint instalate sunt echipate cu opțiunea de ieșire de evacuare. Acest lucru se realizează fie prin acționarea butonului de urgență, fie automat în cazul unei alarme de incendiu. Datorită supravegherii cu autotestare a tuturor dispozitivelor de siguranță, funcția de cale de evacuare a ușii rămâne garantată, asigurând în orice moment siguranța utilizatorilor, chiar și în cazul unei interferențe a curentului sau în cazul defecțiunii unei piese.

Produsele Butzbach sunt prezente în România prin compania Gunther Tore, firmă cu o experiență de 20 de ani în domeniul ușilor industriale de înaltă performanță.
Prin echiparea „Hygene”, ușa rapidă Novosprint poate fi folosită cu succes și în industria alimentară.