...
a
M

Ușa rulou Braselmann 1.95R

usa rulou industrial

Braselmann 1.95 R este o ușă rulou industrială cu lamela termoizolantă cu greutate redusă. Lamelele tip sandwich din tablă de oțel galvanizată cu protecție transparentă sunt comparabile ca și greutate cu lamelele din aluminiu. Datorită formei ușor curbate a lamelei și a tamburului cu formă specială, patentată, această ușă rulou funcționează foarte silențios.

Braselmann este o afacere de familie care are ca obiect de activitate prelucrarea metalelor, de peste 130 de ani. Producerea profilelor prelucrate la rece a început încă din 1930. Între timp designul, confecționarea uneltelor și fabricația au fost dezvoltate continuu.

DATE TEHNICE

Lățimea maximă 8000mm
Clasa de vânt maximă Clasa 3
Greutate specifică 9.8Kg/mp
Coeficient de transfer termic 3.47 W/mpK
Viteza deschidere-fără inverter cca 0.2m/s
Viteza deschidere-cu inverter cca 0.5m/s

CARACTERISTICI ȘI BENEFICII

Economie de spațiu pentru deschidere
Deasupra golului și în adâncime este necesar un spațiu de cca 60cm, astfel că podul rulant, elevatorul sau orice alt utilaj are la dispoziție întreaga înălțime a halei.

Costuri reduse
Atât prețul atractiv al produsului, dar mai ales costurile foarte mici de reparații și mentenanță, fac din ușa rulou Braselmann 1.95R produsul ideal pentru industrie, în special pentru industria grea.

Mediu de lucru confortabil pentru o perioadă îndelungată
Forma patentată a tamburului face ca lamelele să se ruleze perfect. Acestea au formă concavă pe interior pentru mai bună așezare, iar șinele de glisare sunt prevăzute cu garnituri de fricțiune. Având la dispoziție toate aceste elemente novatoare, ușa rulou 1.95 este poate cea mai silențioasă ușă industrială din gama ei și datorită frecărilor reduse, cu o perioadă foarte mare de exploatare.

Culori vii chiar și pentru industrie
În echiparea standard, ușa rulou 1.95 galvanizată este protejată cu un lac transparent care îi conferă pe lângă rezistență și un aspect industrial premium. Gama de culori suplimentare cuprinde însă și nuanțe RAL: RAL 3000, 5010, 6009, 7005, 7016, 7044,8014, 9002, 9006, 9007 și 9016.

Protejarea spațiului în condiții atmosferice dificile
Pentru dimensiunile mari și cerințe speciale de presiune la vânt, ușa rulou va fi echipată cu ancore de vânt metalice instalate la capetele lamelelor. Acestea împiedică smulgerea lamelelor din șină când sunt solicitate de rafalele de vânt.

Deschidere rapidă
Ușile pot fi echipate cu motoare cu inverter capabile să dubleze viteza de deschidere până la 0.4m/s. 

Conformă cu EN13241-1

Prospect

Informații pentru proiectanți

 

Domenii de utilizare
  • unități de producție din industria grea
  • centre logistice
  • baze militare
Referințe în România

Întrebări frecvente

Costul de întreținere pentru ușa rulou este mai mic decât al unei uși secționale?

Da, mai ales dacă ușa rulou este proiectată și executată în condiții la standarde înalte. Practic nu există elemente consumabile/de uzură ca în cazul altor sisteme de uși.

Lamelele nu se zgârie?

Funcționarea unei uși rulou se bazează pe rularea lamelelor una peste alta în tambur. Există deci frecare. Braselmann a studiat îndelung acest aspect și de aceea lamelele 1.95 au formă concavă, iar tamburul nu este cilindric, ci are o formă care să permită rularea cu frecare minimă. Distribuirea perfectă a greutății face acest proces de deteriorare a vopselei să întârzie foarte mult.