...
a
M

Ușa de hangar Butzbach

Procesele de lucru dintr-un hangar pentru aeronave sunt foarte solicitante și necesită organizare, eficiență și precizie. Asigurarea condițiilor de lucru corespunzătoare pentru personalul tehnic reprezintă, alături de economie de energie și siguranță, principalele cerințe la care ușa de hangar trebuie să răspundă fără compromis.
Aceste lucruri fac ca procesul alegerii și configurării ușii să fie unul foarte complex, ușa de hangar devenind o parte esențială a întregii investiții pe întreaga perioadă de viață a construcției. În această procedură sunt implicați pe lângă investitor, arhitecți, structuriști, instalatori, reprezentanți ai personalului și furnizorului ușii.

Printr-o muncă de echipă și o bună comunicare se ajunge la configurația optimă: dimensiuni, sistem de deschidere, structură de rezistență (aluminiu sau oțel), tipul de umplutură (panouri din fibră de sticlă celulară sau panouri sandwich), numărul de căi de evacuare pentru personal, uși integrate pentru acces camioane, zone transparente, etapizarea proceselor de livrare și instalare.

DATE TEHNICE

Tip de acționare automatizată
Tip deschidere culisant, telescopic
Lățime maximă conform cerințe
Înălțime maximă conform cerințe
Placare standard panouri celulare din
fibră de sticlă
Transmitere a luminii
prin panouri
cca 78%
Culori panouri  „Brilliant”
„Emerald- Green”
„Sapphire-Blue” 
Coeficient transfer
termic panouri
cca 2.5 W/m2K
Reflectare unde radar NU

CARACTERISTICI ȘI BENEFICII

Mediu de lucru confortabil, iluminat natural
Iluminarea naturală și izolarea termică excelentă sunt posibile datorită panourilor celulare din fibră de sticlă care permit ca cca 78% din lumina exterioară să ajungă în hangar. Panourile din fibră de sticlă sunt produse de Butzbach.

Echipament premium cu perioadă îndelungată de exploatare
Panourile celulare din fibră de sticlă au câteva beneficii importante: rezistența la șocuri, rezistența la coroziune, rezistența la UV, rezistența la încărcări mari, buna izolare termică. 

Soluție ușor de integrat în proiect
Folosirea fibrei de sticlă are ca rezultat o ușă de hangar ușoară, cu solicitări reduse asupra grinzii de fundație. La partea superioară sistemul de ghidaj este dimensionat să preia încărcările din zăpada acumulată pe acoperiș. Ușa nu se va bloca niciodată.

Trecere lină și cu roți mici
Șinele de ghidare sunt perfect la nivelul pardoselii. Sunt echipate cu sisteme de drenare și la cerere cu sistem de degivrare.

Ușă de hangar etanșă pe toate laturile
Nu doar pe laterale și între segmentele ușii etanșarea este perfecta, ci și la pardoseală și la partea superioară. Un alt punct forte al echipamentelor Butzbach.

Acționare inteligentă
Motoarele sunt ascunse perfect în rama inferioară a elementului de ușă de hangar. Nimic nu e lăsat la voia întâmplării. În cazul lipsei curentului electric acestea se decuplează rapid, iar ușa poate fi împinsă ușor cu mâna. Un regulator de viteză împiedică ușa acționată manual să depășească 0.3m/sec, din motive de siguranță.

Evacuare rapidă pentru oameni și mașini
În canatele ușilor de hangar pot fi prevăzute uși pietonale și uși industriale cu deschidere pe verticală.

Pentru locațiile expuse la rafale puternice de vânt
Dimensionarea ușii se face respectând cu strictețe încărcarea din vânt indicată de proiectantul construcției.

Conformă cu EN13241-1

Prospect
Video
Domenii de utilizare
  • hangare mentenanță avioane civile
  • hangare militare
  • hangare de agrement
  • fațade mobile
Întrebări frecvente

De ce Butzbach?

Companie germană fondată în 1953 cu rezultate prin cele peste 850 de proiecte realizate în întreaga lume. Departament de consultanță și proiectare, soluții customizate.

De ce fibră de sticlă?

Iluminare naturală fără transparență, rezistență ridicată, greutate redusă, transparență la undele radar, termoizolație, comportament bun la explozie (nu produce cioburi)

În ce constă noua ușă de hangar Butzbach MODUL?

Ușa de hangar Butzbach MODUL este formată din canate culisante independente, cu dimensiuni totale maxime de 50m lățime, respectiv 13.5m înălțime.
Fiecare canat este realizat din 2-10 module de cca 2m lățime. Fiecare modul are rame din oțel U160-U200 și umplutură din fibră de sticlă, panouri sandwich sau sticlă securizată.
MODUL aduce ca noutate toate avantajele tradiționale BUTZBACH într-un nivel de preț avantajos, prin folosirea unor idei novatoare.
Timpii de instalare sunt reduși considerabil, modulele fiind preasamblate din fabrică, de asemenea și costurile de montaj.