...
a
M

Ușa secțională
Butzbach Sectiolite

usa sectionala

Ușa secțională „high performance” Butzbach SECTIOLITE răspunde unor cerințe ridicate de durabilitate, viteză, siguranță și iluminare naturală. Costurile de exploatare în condiții extreme sunt reduse datorită design-ului său unic: fără arcuri de torsiune, fără balamale proeminente, fără cabluri spiralate.

Șinele din aluminiu extrudat sunt complet închise pe trei laturi. În funcție de arhitectura spațiului, ușa secțională rapidă poate fi ghidată sub tavan la diferite înălțimi, vertical sau în unghi. Bineînțeles, pentru căi de acces pietonal pot fi dotate cu uși pietonale încorporate.
Panourile din fibra de sticlă asigură o transmitere a luminii de până la 78% și absorb integral razele ultraviolete.

Gestionarea eficientă a accesului, dar și siguranța pentru oameni si bunuri depinde în mare măsură de alegerea corectă a sistemelor de comandă și senzoristică.

DATE TEHNICE

Modele Sprint/ Security/ Storm
Grosime panouri 40mm
Lățimea maximă 6000mm
Înățimea maximă 5000mm
Viteza deschidere 0.2- 1.5 m/s
Rezistența la vânt Clasa 2-5 ~configurație
Utilizare pentru exterior

CARACTERISTICI ȘI BENEFICII

Design îngrijit
Șinele din aluminiu extrudat, eloxat cu secțiunea închisă pe 3 laturi; balamale de calitate, fără proeminențe; fără cabluri spiralate sau alte elemente care să atârne în gol.

Mediu de lucru confortabil, iluminat natural
Panourile din fibra de sticlă asigură o transmitere a luminii de până la 78% și absorb integral razele ultraviolete.

Economie de energie în condiții de lumină naturală
Coeficient de transfer termic de cca. 2.7 W/m2K, în condițiile unei uși care asigură iluminarea naturală; cu posibilitate de reducere până la valori subunitare.

Evacuare rapidă în caz de urgență.
Ușile pietonale ce pot echipa ușile Sectiolite pot fi folosite ca și căi de evacuare de urgență, pragul acestora fiind <20mm.

Durabilitate în condiții de trafic intensiv
Ușile Sectiolite ST40S Sprint sunt dimensionate pentru trafic de maxim 60 cicluri pe oră.

Deschidere rapidă
Ușile Sectiolite ST40S Sprint sunt ideale pentru garajele comune sau locațiile cu trafic ridicat, viteza de deschidere atingând 1.5m/sec.

Siguranța bunurilor
Sectiolite Security se încadrează în clasa RC3 conform DIN V ENV 1627:1999

Pentru locațiile expuse la rafale puternice de vânt
Sectiolite Storm rezistă fără probleme la rafale de vânt de până la 220Km/h.

Pentru medii cu cerințe deosebite
Opțiunea „medii umede”- echipare suplimentară cu materiale rezistente la coroziune sau opțiunea „ISO” – îmbunătățirea izolării termice până la 1.4W/m²K

Conformă cu EN13241-1

Prospect
Informații pentru proiectanți
Video
Domenii de utilizare
 • unități de producție
 • depozite
 • centre logistice
 • ateliere și showroom-uri auto
 • garaje comune
 • spălătorii auto manuale sau automate
 • unități de producție cu umiditate ridicată
Referințe în România

Întrebări frecvente

De ce ușa secțională rapidă Butzbach Sectiolite are o perioadă de viață mare și operațiuni de mentenanță mai puțin costisitoare?

Ca orice echipament „high performance”, prețul ușii secționale rapide este mai mare decât al unei uși secționale clasice. Spre deosebire de acestea, ușile Sectiolite nu au elemente consumabile precum arcurile de torsiune specifice ușilor secționale. Toate elementele mecanice sunt proiectate pentru utilizarea intensivă.

Care sunt diferențele dintre o ușă secțională Butzbach Sectiolite și restul ușilor secționale de pe piață?

 • Principiul de funcționare: ușa Sectiolite folosește motoreductoare puternice, capabile să ridice ușa fără a fi nevoie de arcuri de torsiune pentru compensarea greutății; dispare astfel un element consumabil scump, a cărui defectare duce la blocarea ușii pentru o perioadă lungă de timp. Arcurile de torsiune au o perioadă limitată de viață (25.000-100.000 cicluri), după care se rup, ușa blocându-se.
 • Materialul panourilor ușii Sectiolite: în timp ce ușile secționale standard sunt compuse din panouri sandwich (tablă și spumă termoizolantă), ușa secțională Butzbach este compusă din panouri celulare din fibră de sticlă. Rezutatul: iluminare naturală a spațiului interior.
 • Elemente în mișcare sunt ascunse: ușa secțională Butzbach Sectiolite are secțiunea șinelor închisă (rolele și suporții de role sunt ascunse, fără pericol de accidentare), balamalele nu sunt proeminente, nu există cabluri spiralate sau alte elemente care pot agăța în timpul funcționării.

Care sunt spațiile tehnologice minime necesare pentru instalarea unei uși secționale rapide Butzbach Sectiolite?

350mm la partea superioară, 185-400mm pe laterala motorului, 185mm pe partea laterală opusă

Care sunt avantajele unei uși HT40S Sprint în fața unei uși rapide tip spirală?

Timpul necesar deschiderii complete este relativ identic pentru ambele tipuri de uși, chiar daca viteza maximă a ușilor spirală este mai mare. Ușile tip spirală sunt mai grele, deci inerția mai mare. Accelerarea și decelerarea sunt mai lungi. Sectiolite, deși mai ușoară, folosește role de diametru mai mare, duble (în tandem), deci distribuția eforturilor este mai bună. În plus, Sectiolite nu folosește arcuri de contrabalansare care trebuie relativ des înlocuite în cazul unui trafic ridicat.

În ce situații este rațională alegerea unei uși secționale Butzbach Sectiolite?

Ușile secționale standard pot răspunde la majoritatea cerințelor, fiind avantajate și de un pret mai mic. Sunt numeroase situații în care acestea își ating rapid limitele tehnice, iar exploatarea lor creează neajunsuri majore și generează costuri mari de exploatare. Iată câteva exemple în care ușa secțională Butzbach este alegerea corectă:

 • garajele subterane, cu peste 75 locuri de parcare
 • spațiile industriale cu cerințe ridicate de trafic și viteză
 • atelierele de reparații și spațiile care necesită lumină naturală
 • spațiile cu cerințe ridicate de securitate
 • spălătoriile auto sau alte medii cu umiditate ridicată
 • clădirile cu cerințe ridicate de design și arhitectură

Ce este important de știut despre firma Butzbach?

Butzbach a fost fondată în anul 1953 și este o firmă germană de familie. În prezent are 250 de angajați și produce o gamă extinsă de uși de înaltă performanță. Alături de ușile sectionale, Butzbach oferă uși secționale compacte (invenție proprie), uși ultra-rapide cu deschidere pe orizontală (invenție proprie) și uși de hangar de mari dimensiuni. Toată gama de produse Butzbach este plasată în zona echipamentelor de înaltă performanță, lucru care a făcut din Butzbach un brand premium de încredere.

Cum vă puteți convinge de performanțele produselor Butzbach Sectiolite?

Cel mai simplu mod de a face cunoștință cu aceste produse “altfel”, este sa programați o vizionare în centrul de training Gunther Tore, unde veti putea testa chiar dumneavoastră ușile Butzbach Sectiolite și veți avea ocazia să le comparați și cu alte echipamente.