...
a
M
Ușa rulou Braselmann 1.100D

Ușa rulou Braselmann 1.100D

Pentru dimensiunile mari și anduranță deosebită, ușa rulou 1.100D este recomandarea noastră. Este echipamentul cel mai rezistent, cu varietatea cea mai mare și un design definit prin linii clare. Ușa rulou 1.100D reprezintă vârful de gamă al companiei Braselmann.

Protecția eficientă a golurilor de mari dimensiuni se datorează performanțelor excelente de izolare termică și fonică, certificate de către institute independente. Rezistența ridicată la vânt este asigurată cu ancore de furtună prevăzute cu role de ghidare în șinele de rulare.

DATE TEHNICE

Lățimea maximă 16m
Dimensiunea lamelei 100x23mm
Grosimea tablei 0.8-1.5mm
Greutatea specifică 6.1-8.6Kg/mp
Clasa de vânt la alegere
Coef. de transfer termic 4.5 W/mpK
Viteza cca 0.2m/s

CARACTERISTICI ȘI BENEFICII

Economie de spațiu pentru deschidere
Deasupra golului și în adâncime este necesar un spațiu de cca 70-85cm, astfel că podul rulant, elevatorul sau orice alt utilaj are la dispoziție întreaga înălțime a halei.

Configurație rațională
În funcție de dimensiuni și condițiile de exploatare, pentru a păstra un cost rațional, lamelele din aluminiu pot fi executate din material de 0.8mm, 1mm, 1,25mm sau 1.5mm.

Protejarea spațiului în condiții atmosferice dificile
Pentru dimensiunile mari și cerințe speciale de presiune la vânt, ușa rulou va fi echipată cu ancore de vânt metalice instalate la capetele lamelelor. Acestea împiedică smulgerea lamelelor din șină când sunt solicitate de rafalele de vânt.

Culori vii chiar și pentru industrie
În echiparea standard, ușa rulou 1.100D Alu este aluminiu natur, dar poate fi vopsită pe o parte sau ambele părți într-una din următoarele nuanțe RAL: 9006, 9016, 3000, 5010, 7016, 8017

Conformă cu EN13241-1

Prospect

Informații pentru proiectanți

Draft ușa rulou

 

Domenii de utilizare
  • fabrici din industria grea
  • hangare mici 
  • garaje si depozite pentru utilaje agabaritice
Referințe în România

Întrebări frecvente

Costul de întreținere al unei uși rulou este mai mic decât al unei uși secționale?

Da, mai ales dacă ușa rulou este proiectată și executată în condiții la standarde înalte. Practic nu există elemente consumabile/de uzură ca în cazul altor sisteme de uși. Ușa rulou necesită doar curățare periodică.

Cum sunt atinse performanțele ridicate de rezistență la vânt?

Lamela din aluminiu este un element flexibil la deschideri mari. Săgeata de deformare sub rafalele de vânt este limitată prin blocarea la capete cu „gheare” care culisează în interiorul șinelor cu ajutorul rolelor. Acest lucru face ca ruloul să poată fi folosit și sub rafalele de vânt.

Șinele de glisare sunt supuse unor eforturi ridicate, ele preluând presiunea vântului de pe toată suprafața ruloului.

Conform EN 12424, unei clase de vânt 3 îi corespunde o presiune de 70kgf/mp. Pentru o ușă de 6x6m se traduce în 2.5 tf. Stâlpii preiau forțe compuse și momente de torsiune semnificative. Secțiunea special proiectată din tablă de 3mm este susținută de ancore suplimentare din tablă groasă dispuse la distanțe calculate.