...
a
M

Ușile rapide DYNACO S-5 ATEX pentru zone cu risc ocazional sau termen scurt de explozie (niciodată în condiții normale de funcționare) sunt certificate în conformitate cu Directiva Europeană 2014/34/UE pentru instalarea în zonele EXII II 3GD IIC T4, IIIB 135°C.

Ușa rapidă DYNACO S-549 ATEX este ideală pentru instalarea atât la exteriorul clădirilor, cât și la interior. Cortina flexibilă fără elemente rigide face ca ușa să fie sigură atât pentru personal, cât și pentru echipamente. În cazul în care este lovită accidental, ușa se ridică și se reinserează automat în șine fără intervenția operatorului. De asemenea, poate funcționa fără probleme sub rafalele de vânt de până la clasa 4.

Câteva exemple de posibile aplicații: Industria chimică, petrochimică, textilă, ferme/silozuri, industria alimentară (lapte praf, ciocolată, zahăr, mori, brutării, cereale), industria lemnului, industria prelucrării metalului (cabine de vopsea)

Toate piesele metalice ale ușii rapide sunt fabricate din oțel inoxidabil. Părțile nemetalice sunt compuse din materiale conductive antistatice sau electrice. Nu există părți vopsite, iar viteza maximă este de 1m/s.

DE CE OȚEL INOXIDABIL?
Standardul EN13463-1 impune pentru categoria 2 un maxim de magneziu de 7,5%.
Oțelul inoxidabil pe care îl folosim nu conține magneziu și nici învelișuri suplimentare.

DE CE MATERIALE ANTISTATICE?
Materialele plastice care nu sunt conductive antistatice sau electrice pot genera electricitate statică, care ar putea genera scântei. Rezistența la suprafață a materialului trebuie să corespundă grupei de echipamente II conform EN 13463-1.

DE CE FĂRĂ VOSPEA?
În cazul în care stratul de vopsea ar fi prea subțire sau prea gros, ar putea duce la propagarea electrizărilor, care conțin suficientă energie pentru a provoca explozia unui gaz. Nu putem controla grosimea stratului.

DE CE LIMITAREA  LA 1M/S?
Viteza de 1m/s este folosită ca valoare de referință. Sub această viteză, sursele de aprindere prin frecare nu pot crea o atmosferă explozivă.

Ușile rapide Dynaco S-5 Atex pentru zone cu risc ocazional de explozie sunt disponibile în 3 versiuni: S-535 Atex Compact pentru aplicații interioare, S-545 Atex Power și S-555 Atex All Weather pentru aplicații din exterior.