...
a
M

Cerința primordială în industria alimentara este curățenia și igiena camerelor de producție și depozitare și păstrarea unor temperaturi controlate, în condițiile unei economii de energie. De asemenea, fluxul de producție trebuie să fie continuu, iar costurile de reparații și mentenanță reduse la un nivel minim.

Gunther Tore România este furnizor cu o tradiție de 20 de ani în România pentru sisteme de uși și porți industriale automatizate, precum și de tehnică de încărcare. Pentru industria alimentară, Gunther Tore propune un set de echipamente “high end” ușor de curățat, cu viteze mari de deschidere și închidere, etanșe și cu grad înalt de termoizolație.

SISTEMUL DE ANDOCARE “COOL CHAIN”

Pentru etanșare propunem burduful gonflabil Stertil WI, care îmbracă camionul pe tot conturul. Camionul intră cu ușile închise în sistemul de andocare. După etanșare, ușile acestuia pot fi deschise, chiar dacă înălțimea camionului este mai mică decât înălțimea depozitului, prin opțiunea specială oferită de echipamentele Stertil.

Rampele de egalizare din oțel galvanizat Stertil XP au limbă telescopică cu lungime de 1m (pentru ca ușa secțională să închidă “în fața rampei”) și sunt dotate cu chedere de etanșare și termoizolare sub pod. Prin închiderea ușii secționale “în fața” rampei, este îndepărtată puntea termică.
Sistemul de andocare este completat de ușa industrială Butzbach HT40 cu pachet ISO+, care pe lângă o izolare termică bună, etanșare perfectă și o economie imensă de spațiu de rabatere, aduce lumina naturală în zona de depozitare.

UȘILE RAPIDE PENTRU CAMERE FRIGORIFICE

Pentru interfața dintre zonele cu temperaturi diferite vă propunem uși termoizolante sau frigorifice, dublate de ușa rapidă Dynaco M2 Freezer, care permite un trafic rapid, reducând astfel variațiile de temperatură. Dynaco M2 Freezer poate fi dotată cu șine din inox încălzite și cortină de înaltă rezistență cu termoizolație, pusă în mișcare prin intermediul tehnologiei unice“push-pull” (patent Dynaco). Ușa rapidă M2 Freezer are o viteză de deschidere de 2.4m/sec, viteză de închidere de 1.2 m/sec și sistem de autoreparare în cazul în care este lovită.

UȘILE RAPIDE PENTRU CAMERE CURATE

Pentru camerele curate din industria alimentară propunem ușa rapidă certificată Dynaco D-313 Cleanroom, cu accesorii din inox. Etanșarea superioară a acestei uși ține departe elementele contaminatorii, previne fluxul de aer, minimizează pierderile de aer și menține nivelul de presiune. Ușa rapidă Dynaco M-313 Cleanroom are o viteză de deschidere de 2.7m/sec și sistem de autoreparare în cazul în care este lovită accidental.

UȘI ULTRA-RAPIDE CU DESCHIDERE PE ORIZONTALĂ

Pentru zonele cu trafic intensiv și care solicită un acces ultrarapid, Gunther Tore aduce ușa rapidă Butzbach Novosprint, cea mai rapidă ușă industrială din lume (până la 5m/s viteză de deschidere și până la 2.5m/s viteză de închidere), cu opțiunea Hygiene –din oțel inoxidabil, proiectată în conformitate cu cerințele de igienă din industria alimentară și farmaceutică. Pentru deschideri mici, există varianta Novosprint Mono. Pe lângă viteza excepțională de deschidere, ușa industrială Novosprint poate fi echipată cu grilă infraroșu în garniturile de închidere, sistem anticrash, dar mai ales, poate avea cortină dublă. Este un produs dedicat zonelor cu trafic intensiv și rapid. Garanția acestor produse este de 2 ani sau 500.000 cicluri.

UȘI RAPIDE PENTRU RETAIL

Pentru magazinele de vânzare cu amănuntul, unde ușile rapide delimitează spațiul de depozitare de spațiul comercial și este important design-ul, viteza și silențiozitatea, vă recomandăm ușa rapidă Dynaco D-313 Print Curtain – fără elemente rigide, fără bare metalice, economică din punct de vedere al spațiului de montaj, cu cortina printată dupa cerința clientului. Se pot printa produse, logo-uri, sloganuri, promoții, îmbunătățind astfel experiența la cumpărături a clienților, design-ul complet al magazinului/showroom-ului și promovând produsele.

SISTEME DE SENZORI INTELIGENȚI

Bineînțeles, dacă vorbim despre uși rapide, ele trebuie controlate prin sisteme de senzoristică evoluate. Un astfel de echipament este radarul cu tehnologie dublă Bea Condor (detecție a mișcării cu microunde și detecție a prezenței cu infraroșu). Acest senzor capătă astfel un rol important în reducerea riscurilor de accidentare. Bea Condor are multiple posibilități de ajustare și, de asemenea, poate fi programat să nu detecteze mișcarea paralelă cu ușa, ci doar mișcarea către ușă.

SISTEME DE BLOCARE AUTOMATIZATĂ A CAMIONULUI ÎN SISTEMUL DE ANDOCARE

În completarea întregului sistem de uși rapide și tehnici de încărcare/descărcare, vă prezentăm și sistemul Stertil Combilok – sistemul de blocare a roții camionului și prevenire a plecării accidentale în timpul încărcării, complet automatizat.

„Echipamentele pe care la ora actuală le găsim în paleta de produse oferite de GUNTHER TORE, precum și consultanța oferită de specialiștii firmei sunt peste nivelul celor cunoscute de noi pe piața românească. Am găsit la Gunther Tore soluțiile tehnice eficiente în linie cu cele mai moderne tehnologii europene”                                                                                                                                                                                                                                                                          Arh. Vlad Virtaci – proiecte pentru industria alimentară

Vă așteptăm la INDAGRA FOOD, 02-06 noiembrie 2016!