...
a
M

Usile rapide instalate la exteriorul halelor industriale au ca scop reducerea schimburilor termice, dar si evitarea curentilor de aer atat de periculosi pentru sanatatea lucratorilor. Pentru atingerea acestor doua obiective importante, usile rapide de exterior trebuie sa fie in primul rand… rapide, pentru obtinerea unui ciclu deschidere inchidere cat mai scurt.
Odata cu atingerea unor viteze mari, usa rapida trebuie sa mai indeplineasca un rol important: sa fie sigura pentru oameni, reducand la minim pericolul de accidentare.
Un alt criteriu important este ca usa rapida sa poata functiona nu doar in conditii atmosferice normale, dar mai ales in perioadele cu rafale de vant puternice.

Ce are usa Dynaco D-6 special? Care sunt caracteristicile sale unice?

 • Ciclu de deschidere inchidere foarte scurt, datorat unei viteze maxime de deschidere de pana la 2.4…3.6m/sec si o viteza de inchidere de 1.2m/sec.
 • Rezistenta la vant de pana la 150km/h (!) datorita tehnologiei unice PUSH-PULL
 • Este permisiva cu accidentarile; in cazul in care cortina este lovita in timpul functionarii, usa se „autorepara” automat, fara interventie umana: VIDEO
 • Este „prietenosa” cu personalul: nu are elemente rigide in miscare, nici cabluri care pot agata
 • Este proiectata pentru trafic intensiv
 • Are un cost de utilizare redus
 • Datorita conceptiei ingenioase, orice usa Dynaco poate fi reparata in 24h (toate piesele necesare reparatiilor si mentenantei sunt intotdeauna in stoc)

Punctul 3 din lista de mai sus, face ca usa Dynaco sa fie probabil usa cu cel mai mic cost de utilizare. Realitatea ne arata ca usile rapide sufera numeroase accidentari in timpul utilizarii. In cazul altor usi rapide, orice lovire conduce la costuri ridicate de reparatie si cel mai probabil la o scoatere din uz a usii timp de 4-6 saptamani pana se pot aproviziona piesele de schimb customizate.

Alte caracteristici interesante ale usii rapide de exterior Dynaco D-6:

 • etanseaza perfect pe toate cele 4 laturi ale golului
 • pentru a prelua socurile din rafalele puternice de vant, sinele sunt echipate cu arcuri de amortizare
 • poate fi echipata cu UPS care va deschide usa automat in cazul unei pene de curent
 • poate fi conectata la centrala de incendiu pentru deschiere automata de urgenta
Usa rapida de exteror
Usi rapide de exterior
Usa rapida hala
Usi rapide de exterior fabrica

Pentru a beneficia de potentialul maxim al echipamentului, dar si pentru a reduce riscul lovirilor accidentale, recomandam echiparea cu radare inteligente sau scannere laser. Acestea din urma, desi mai scumpe, pot acoperi un numar mare de scenarii de deschidere si actionare inteligenta (VIDEO)

Pentru a putea fi usor integrata in proiectele BIM, gasiti fisierele necesare in sectiunea Proiectanti.