test

Usa de garaj isi pune amprenta semnificativ asupra designului casei, protejeaza incinta garajului de factorii climatici, fiind un echipament care trebuie sa functioneze zilnic, pe o perioada indelungata.

Usi de garaj moderne

Cele mai des intalnite solutii moderne pentru o usa de garaj sunt urmatoarele:
→ Usa basculanta: este cea mai accesibila solutie ca si cost, economica ca spatii tehnologice necesare, dar fara izolare termica, cu rezistenta redusa la efractie si livrabila doar in dimensiuni standardizate;
→ Usa rulou: are marele avantaj ca se roluieste intr-o caseta de cca 30x30cm deasupra golului, dar si o intreaga lista de dezavantaje: protectie slaba la efractie, izolare termica redusa, este sensibila la gheata, presupune frecare intre lamele si are un pret ridicat daca este echipata conform normativelor;
→ Usa culisanta dupa colt: datorita costului ridicat, al etansarii slabe pe contur si a existentei sinei in pardoseala, reprezinta o solutie tehnica de nisa;
→ Usa sectionala: ofera izolare termica, varietate mare de optiuni de design, durabilitate, posibilitatea dotarii cu usa pietonala, posibilitatea dotarii cu elemente vitrate, silentiozitate in functionare, viteza si toate la un cost accesibil.

Supraoferta de pe piata a dus la o presiune pe cost si la compromisuri de calitate, facand mai groaie alegerea unei usi de garaj sectionale. Pentru a nu avea surprize, este necesara vizionarea echipamentelor in showroom sau alegerea unui brand consacrat.

 

Pozitia garajului poate influenta achizitia unei usi de garaj
Daca garajul dumneavoastra este neincalzit si undeva in plan secundar, puteti opta pentru usa basculanta sau usa rulou.
Daca garajul face corp comun cu casa si este incalzit, acordati mai multa atentie usii sectionale de garaj. Daca usa de garaj este la fatada casei si intrarea se face direct din strada, atunci viteza de deschiere si siguranta antiefractie sunt doi facturi suplimentari de care trebuie sa tineti cont. Usa de garaj se monteaza pe structura de rezistenta a casei. Orice vibratie de functionare se transmite prin pereti.
RECOMANDARE: “Ascultati” usa de garaj in showroom inainte de a o achizitiona!

Izolatia termica este principalul indicator in alegerea unei usi sectionale.
RECOMANDARE: Solicitati coeficientul de transfer termic pentru intreaga usa (care tine cont de toate pierderile reale) si nu coeficientul pentru panou sau suprafata specifica de panou.

Inca un aspect important: calitatea vopselei usii, mai ales pentru usile care stau in soare.
RECOMANDARE: Cu atat mai mult in cazul usilor cu decor special (de ex lemn), usa sa fie vopsita cu vopsea de inalta calitate, rezistenta la UV. Evitati usile de garaj colantate!

Accesul pietonal
Usile sectionale sunt singurele (cu mici exceptii) care pot fi prevazute cu usa pietonala incorporata.
RECOMANDARE: Verificati calitatea executiei ramei usii pietonale; comparati 3-4 furnizori inainte de achizitie. In cazul in care usa sectionala este automatizata, usa pietonala trebuie sa fie prevazuta cu un intrerupator de siguranta, pentru evitatrea accidentelor.

RECOMANDARI FINALE
Evitati cea mai ieftina oferta si obtineti informatii cat mai detaliate de la cel putin 3 furnizori