...
a
M

Achiziția pentru o poartă autoportantă poate fi un proces simplu dacă cunoaștem pașii care trebuie făcuți:

1. Realizarea design-ului porții împreună cu arhitectul dumneavoastră. Încercați să aveți o ventilare cât mai mare a porții pentru ca rafalele de vânt să nu o deformeze în tipul funcționării; în cazul în care suprafața acesteia este complet închisă (placaj, policarbonat etc.), poarta culisantă trebuie proiectată să facă față acestor eforturi orizontale semnificative.

2. Dimensionarea cadrului metalic de rezistență cu ajutorul programului de configurare al producătorului. Configuratorul va genera atât verificarea statică a structurii porții, dar și kit-ul de feronerie necesară și extrasul de materiale pentru confecționarea întregii porți.

poarta autoportanta

3. Comandarea kit-ului de feronerie potrivit pentru poarta autoportantă și instalarea șinei pe rama de poartă.

4. Realizarea fundației conform proiectului generat de softul de configurare al producătorului. Chiar dacă este indicată o înălțime mai mică a fundației, vă recomandăm să coborâți întotdeauna fundația porții până sub cota de îngheț.

5. Comandarea automatizării potrivite pentru poarta dumneavoastră culisantă, atât ca și capacitate de acționare a porții, cât și ca siguranță în exploatare. Nu uitați că o poartă culisantă poate prezenta pericole mari în exploatare dacă nu este realizată o analiză de risc corectă și dacă automatizarea pentru poarta culisantă nu asigură forțe limitate în caz de impact. O fotocelulă nu e suficientă, neîmpiedicând alte riscuri cum ar fi riscul de accidentare prin forfecare. Motorul porții culisante trebuie să fie sensibil la astfel de situații și să poată opri poarta în timp util.

6. Instalarea mecanică a porții și reglarea ei pentru o funcționare perfectă, fără frecări. Asigurați-vă că sunt instalate corect scaunele de parcare, astfel încât poarta să se rezeme pe ele în poziția închisă sau deschisă.

Soluția eficientă pentru un proiect de succes este să apelati la un profesionist care să integreze: design, confecție metalică, feronerie poartă, automatizare poartă, instalare.

Dacă doriți să faceți un pas înainte și să aveți un design cu adevărat special, vă recomandăm kit-ul de feronerie cu cremalieră ascunsă. Scăpați astfel de cremaliera inestetică, vizibilă pe toate porțile culisante. De asemenea, alegând o aplicație inteligentă, puteți controla poarta dumneavoastră din telefon și puteți avea întotdeuna feedback asupra stării acesteia.