...
a
M

Prin achiziția unei uși industriale rapide D-311 de la Gunther Tore, beneficiarii reușesc să rezolve o multitudine de probleme cu care se confruntă în activitățile de producție sau logistică. Iată câteva dintre ele:

 • Trafic cu întreruperi pentru echipamentele de transport și pentru oameni
 • Siguranța personalului, accidente datorate unor posibile neglijențe
 • Sănătatea personalului afectată prin blocarea curenților de aer, atât de nocivi pentru sănătate
 • Nevoia unor medii curate pentru domeniul farmaceutic, alimentar sau electronic
 • Zgomotul de funcționare care poate speria oamenii, mai ales în magazine sau unde se realizează lucrări de finețe
 • Blocarea accesului atunci când o ușă este lovită accidental
 • Numărul relativ mare de defecțiuni în situația unui trafic ridicat
 • Termene de livrare de 4-6 săptămâni pentru piese de schimb, în acest timp ușa ramânând nefuncțională
 • Lipsa unui sistem electronic de management al ușilor industriale, în special pentru mentenanță preventivă și intercondiționări
 • Cost mare de achiziție urmat de un cost mare de exploatare
usa rapida

Ușa rapidă Dynaco D-311, reușește să rezolve toate aceste teme în primul rând datorită tehnologiei Bead, patentată de Dynaco. Viteza de deschidere a unei astfel de uși este de până la 2m/sec, cu rampe scurte de accelerare și decelerare. Astfel, o ușă de 2.5m înălțime se poate deschide complet în doar 1.5secunde!

Șinele verticale având o amprentă pe pardoseală de numai 65x53mm, o fac foarte ergonomică pentru spațiile în care este instalată, în special pentru coridoare înguste sau acolo unde aspectul este foarte important. Referitor la design, merită menționat faptul că orice model grafic poate fi imprimat digital pe cortina ușii. Și spațiul tehnologic ocupat la buiandrug este redus: doar 390mm, iar cutia are o adâncime de 225mm. Ușa Dynaco D-311 este probabil una dintre cele mai “economice” uși din punctul de vedere al spațiilor tehnologice.

Deși rulează cu viteze foarte mari, niciun element rigid, cutie sau cablu electric nu sunt în mișcare. Cortina este ușoară și flexibilă. Rezistența la curenții de aer interiori este asigurată prin glisarea “Bead”. Prin completarea cu o garnitură moale pe pardoseală, dar și cu garnitura de etanșare la buiandrug, o fac propice instalării unde etanșarea este o necesitate. Poate și beneficia de configurații speciale, pentru camere curate, pentru industria alimentară, pentru retail, dar și pentru spații cu umiditate ridicată sau unde este nevoie de fonoizolație.

În cazul unui accident, cel mai important este evitarea rănirii personalului. Este important totuși ca ușa să poată funcționa în continuare, fără a fi necesară reparația. La acest aspect, Dynaco este pionier în industrie. Orice ușă Dynaco, dacă este lovită în cortină în timpul funcționării, detectează impactul și se deschide imediat, reintrând în funcțiune fără intervenție umană. Acest avantaj nu mai trebuie detaliat. Menționam doar că sistemul de reinserție Dynaco este cu adevărat performant.

Datorită construcției modulare, în cazul nefericit al unei defecțiuni sau deteriorări, în 90% din cazuri ușa nu necesită piese de schimb “la comandă”. Toate elementele necesare repunerii rapide în funcțiune pot fi aprovizionate în 24-48h.

Prețul de achiziție al unei astfel de uși se situează în zona medie a pieței de profil. Cu adevărat important este însă costul de exploatare (mentenanță și reparații), mai ales în cazul exploatării intensive, de sute de cicluri pe zi. Faptul că ușa “iartă” lovirile repetate (situație extrem de des întâlnită), fără a genera costuri de reparație, o face un produs câștigător în majoritatea analizelor de achiziție a unui astfel de echiipament.
Munca proiectanților este ușurată prin modelarea 3D a ușilor, direct pe site-ul producătorului care va fi în curând disponibil și in limba română: https://www.dynacodoor.com/en/products/configurator

Produsele Dynaco sunt prezente în România prin compania Gunther Tore, firmă dedicată exclusiv ușilor industriale de înaltă performanță, cu acoperire națională prin rețeaua de parteneri autorizați. Partenerii Gunther Tore din proximitate oferă servicii prompte pentru a asigura clienților Dyanco experiența completă “high performance”. Aceștia beneficiază permanent de școlarizare și suport tehnic atât pe teren, cât și în centrul de școlarizare Gunther Tore.

Gama echipamentelor “high performance” Gunther Tore este completată de:

 • Ușile secționale, ușile rapide cu deschidere pe orizontală și ușile de hangar BUTZBACH
 • Sisteme de andocare și blocare automatizată a camioanelor STERTIL
 • Sisteme de uși, automatizări, bariere auto și senzoristică pentru trafic continuu

Cu o experiență de 20 de ani în domeniul ușilor industriale și un portofoliu vast de clienți din toate domeniile, firma Gunther Tore are misiunea de a oferi clienților săi cele mai noi și mai eficiente tehnologii din domeniul ușilor industriale. Obiectivele urmărite de Gunther Tore sunt siguranța, confortul, eficientizarea activității personalului, precum și reducerea cheltuielilor administrative ale clienților săi.