...
a
M

Cum putem deschide ușa de garaj atunci cand suntem plecați de acasă? Cum este gestionat accesul într-un garaj comun cu număr mare de mașini?

Soluția la îndemână este echiparea ușii cu un modul gsm. Practic utilizatorul sună la un număr din agendă, iar modulul gsm instalat pe ușa de garaj convertește apelul în semnal de deschidere pentru ușă.
Pare simplu, însă soluția are două mari minusuri:
1. oricine cunoaște numărul de telefon poate deschide ușa
2. nu există feedback; utilizatorul nu cunoaște poziția ușii după transmiterea comenzii: s-a deschis? e deschisă? cum o închide? Nu “vede” ce se întamplă.

Mult mai confortabilă este folosirea unei aplicații pe telefonul mobil, iar în aplicație se poate vedea efectiv starea ușii.

Centrala Maveo care echipează opțional ușile de garaj Gunther Tore comunică cu ușa de garaj prin bluetooth și cu utilizatorul prin rețeaua de date mobile, utilizând rețeaua wifi a casei.
Comunicarea este întotdeauna bidirecțională, orice comandă transmisă ușii este însoțită de un feedback de stare. Se pot vizualiza pe ecranul telefonului toate informațiile despre starea ușii. Dacă în garaj este montat și senzorul climatic, pe telefon este afișată valoarea temperaturii și a umidității din garaj; ușa poate fi setată să se deschidă parțial pentru aerisire dacă acești doi parametri depășesc anumite valori.
În cazul în care altcineva deschide ușa de garaj, putem seta aplicația pentru a primi o notificare pe telefon.
Când utilizatorul se apropie de casă, o notificare îi va aparea pe ecranul telefonului. Este întrebat dacă dorește ca ușa să fie dechisă și este necesară o singură atingere a ecranului. Nu este nevoie să acceseze meniul telefonului pentru a căuta aplicația și a o deschide.
Pentru administratorii parcărilor comune este facil de gestionat accesul utilizatorilor. Nu poate intra în parcare decât șoferul al cărui telefon este înrolat in sistem. De asemenea, aceștia pot să restricționeze accesul anumitor utilizatori.
Sistemul este compatibil bineînțeles și cu automatizările Marantec pentru porți de incintă.
Descrierea funcționării sistemului: VIDEO
Echipamentul poate fi achiziționat ca accesoriu al ușilor de garaj Gunther Tore, dar poate fi comandat și de la un partener Gunther Tore pentru orice ușă de garaj echipată cu motor Marantec fabricat după anul 2015.
Mai multe detalii AICI