...
a
M

Sistemele de cortine rezistente la foc sunt ansambluri de protectie pasive, nerecomandate utilizarii de zi cu zi, care se activeaza doar in momentul declansarii alarmei de incendiu. Caracteristicile specifice le recomanda pentru utilizarea in spatii precum spitale, cladiri guvernamentale si centre comerciale. In cazul izbucnirii unui incendiu cortinele reprezinta solutia viabila de compartimentare a spatiilor largi, atat din punct de vedere tehnic cat si economic.
Principalul avantaj al acestei categorii de produse este dat de spatiul redus necesar instalarii, dar si de gama larga de metode de actionare (contactori cu cheie, senzori de fum si de temperatura, panouri de comanda conectate direct la sistemele de alarma existente). Cortinele sunt fabricate din material textil rezistent la foc si sunt testate in conformitate cu norma europeana NEN-EN 1634-1 si standardele NEN 6069, fiind certificate si de raportul TNO.

Aceste cortine rezistente la foc pot fi echipate optional cu motor tubular „failsafe” si baterii de urgenta care garanteaza inchiderea chiar si in caz de pana de curent.

CORTINA este confectionata din material neinflamabil prevazut cu nervuri de ranforsare ce asigura ramanerea pe pozitie in momentul expunerii la temperaturi ridicate. Diponibila pana la deschideri de 11m.
La comanda inchis/deschis cortina ruleaza de-a lungul a doua ghidaje speciale, prevazute cu material expandabil. Sistemul mecanic consta in doi suporti din otel galvanizat ce sustin tamburul de rulare. Suportii sunt atasati la carcasa creind astfel o structura autoportanta.

Avantaje competitive
– cerinte de instalare minime din punct de vedere al spatiului necesar
– posibilitate de integrare in arhitectura existenta a cladirii, fara a o afecta din punct de vedere estetic
– protectie eficienta impotriva incendiului, fara a incarca structura cladirilor
– aplicatii in industria alimentara datorita dotarilor optionale
– posibiliatea de izolare a unor spatii vaste datorita deschiderilor mari

Domenii de utilizare
-spatii de parcare subterane
-spitale
-institutii publice
-institutii guvernamentale
-mari centre comerciale
-unitati de productie din industria alimentara