Istoria Günther Tore in Romania incepe in anul 1995 cand au fost montate in Bucuresti primele usi sectionale industriale Gunther Tore pe Soseaua Pipera 41. Acestea sunt in functiune si astazi.

In anul 2003 ia nastere compania Gunther Tore srl, cu actionariat romano-german (Gunther Tore GmbH). Cum piata romaneasca cerea solutii tot mai complete, compania noastra si-a diversificat oferta cu echipamente high-end de la furnizori exceptionali, precum: Butzbach, Stertil, Dynaco, Braselmann, Promotec, Marantec, Bea, Rolling Center.

In 2013, dupa ce Dr. Wolfgang Günther a decis sa se retraga, fabrica de usi sectionale a fost preluata de Alutech Group prin Gunther Tore Systems.

In 2015, a fost inaugurata in Minsk una dintre cele mai moderne facilitati din lume, cu o capacitate de productie impresionanta de cca 240.000 unitati pe an, intr-un proces complet automatizat, unde usile sectionale marca Günther Tore sunt fabricate si astazi, mai rapid si mai eficient.

Echipa Günther Tore este inchegata in jurul misiunii de a aduce confortul, siguranta, mediul sanatos de lucru si reducerea cheltuielilor pentru clientii nostri, de a le deschide ochii catre o lume noua a sistemelor de inchidere automatizata inteligenta.

In randurile de mai jos dorim sa va povestim cateva cuvinte si despre partenerii nostri:

  • Butzbach– companie fondata in 1953, are doua linii de produse: usile industriale cu baza de productie in Kellmunz si usile de hangar cu baza de productie in Unterroth. Butzbach este cunoscuta pentru portile sectionale compacte din fibra de sticla, usile rapide orizontale si usile de hangar, unde este lider mondial.
  • Stertil– ia nastere in 1962, iar in 1974 infiinteaza divizia Dock Products plasandu-se in zona echipamentelor profesionale si a cautat in permanenta idei inovatoare, in 1996 patentand primul echipament automatizat de blocare a camioanelor in sistemul de andocare
  • Dynaco– a fost fondata in 1987 de catre Benoit Coenraets, avand ca misiune crearea unei usi cu deschidere rapida care sa nu produca avarii in cazul unei loviri. In 2014 Dynaco a devenit parte a puternicului concern Assa Abloy, iar acum este centrul de productie pentru usile „high performance” ale grupului.
  • Braselmann– infiintata in 1884 ca o mica afacere de familie, a cunoscut in timp un enorm succes. Design-ul perfect si precizia in productie, precum si calitatea și eficiența costurilor, sunt factori decisivi pentru durata de viata a produselor.
  • Marantec– o companie fondata de Michael Hormannin in anul 1957, produce toata gama de automatizari pentru usi si porti industriale si rezidentiale. Siguranta in exploatare, tehnologia si design-ul deosebit sunt valorile Marantec.
  • Bea– este liderul incontestabil in sistemele de senzoristica pentru usile si portile automatizate. Pornita in 1965, compania belgiana si-a extins afacerile la nivel global.
  • Rolling Center– o companie cu o istorie de 40 de ani, produce si inoveaza in permanenta feronerie si acesorii pentru o multitudine de sisteme de porti si usi industriale. Peste 1200 de repere se afla acum in oferta Rolling Center.

Scurt istoric al Günther Tore SRL:

1995 Se instaleaza primele usi sectionale industriale Günther Tore in Bucuresti – Baneasa (reprezentanta Opel)
1997 Se instaleaza prima usa de garaj Günther Tore, in Bucuresti pe strada Washington
2003 Marcheaza inceputul colaborarii cu grupul Porsche prin proiectul Pipera 1
2006 Incepe colaborarea cu Stertil
2007 Realizarea unui proiect special pentru RATB: 28 usi sectionale pentru tramvaie
2008 Incepe colaborarea cu prestigioasa firma Butzbach
2009 Incepe colaborarea cu Fabrica Ford
2010 Realizarea proiectului special Piata Obor
2013 Dr Wolfgang Günther decide sa se retraga si vinde activele companiei Günther Tore GmbH catre Günther Tore Systems, parte a Alutech Group
2015 Alutech Group inaugureaza o fabrica noua, ultramoderna, cu o capacitate de productie de 240.000 unitati pe an
2016 Günther Tore Systems isi inceteaza activitatea, iar usile Günther Tore sunt produse in fabrica de la Minsk
Se finalizeaza doua proiecte speciale de anvergura: Docks Bruxelles si Eli NP.
Incepe colaborarea cu Dynaco, parte a concernului Assa Abloy
2018 Incepe colaborarea cu brandul german Magnetic pentru bariere auto profesionale.