a
M

Usile rapide DYNACO S-5 ATEX pentru zone cu risc ocazional sau termen scurt de explozie (niciodata in conditii normale de functionare) sunt certificate in conformitate cu Directiva Europeana 2014/34/UE pentru instalarea în zonele EXII II 3GD IIC T4, IIIB 135°C.

Toate piesele metalice ale usii rapide sunt fabricate din otel inoxidabil. Partile nemetalice sunt compuse din materiale conductive antistatice sau electrice. Nu exista parti vopsite, iar viteza maxima este de 1m/s.

Cateva exemple de posibile aplicatii: Industria chimica, petrochimica, textila, ferme/silozuri, industria alimentara (lapte praf, ciocolata, zahar, mori, brutarii, cereale), industria lemnului, industria prelucrarii metalului (cabine de vopsea)

DE CE OTEL INOXIDABIL?
Standardul EN13463-1 impune pentru categoria 2 un maxim de magneziu de 7,5%.
Otelul inoxidabil pe care il folosim nu contine magneziu si nici invelisuri suplimentare.

DE CE MATERIALE ANTISTATICE?
Materialele plastice care nu sunt conductive antistatice sau electrice pot genera electricitate statica, care ar putea genera scantei. Rezistenta la suprafata a materialului trebuie sa corespunda grupei de echipamente II conform EN 13463-1.

DE CE FARA VOSPEA?
In cazul in care stratul de vopsea ar fi prea subtire sau prea gros, ar putea duce la propagarea electrizarilor, care contin suficienta energie pentru a provoca explozia unui gaz. Nu putem controla grosimea stratului.

DE CE LIMITAREA  LA 1M/S?
Viteza de 1m/s este folosita ca valoare de referinta. Sub aceasta viteza, sursele de aprindere prin frecare nu pot crea o atmosfera exploziva.

Usile Dynaco S-5 Atex sunt disponibile in 3 versiuni: S-535 Atex Compact pentru aplicații interioare, S-545 Atex Power și S-555 Atex All Weather pentru aplicatii din exterior.