Panoul Gunther Tore Classic, cu 9 variante de textura, are o grosime de 45mm si este realizat in sistemul „contur inchis” din tabla de calitate inalta cu umplutura din spuma poliuretanica modificata cu particule de poliamida (PUR-PA). Aceasta caracteristica ii ofera o stabilitate mecanica ridicata.
Protectia anticoroziva si finisajul tablei sunt testate in laboratoare independente atat ca rezistenta mecanica, cu aparatul Crock, cat si ca rezistenta la coroziune prin expunerea extrema la vapori salini timp de 750 de ore (echivalent cu 15 ani intr-o regiune de coasta sau poluata industrial). Tabla este cutata de 4 ori in zonele de penetrare a suruburilor.
Coeficientul de transfer termic se calculeaza individual pentru intreaga usa, tinand cont de toate pierderile. De exemplu, pentru o usa de 2500x2200mm, U=1.233 W/m2K, iar pentru o usa de 6000x3000mm, U=1.048 W/m2K, echivalent cu un perete din caramida cu grosimea de 60cm. Certificarea rezultatelor a fost realizata la Institutului de testare IFT Rosenheim (Germania).

O caracteristica care evidentiaza usa de garaj Gunther Tore Classic este feroneria. Suportii de role si balamalele sunt realizate din otel inox AISI 430. Pe langa protectia superioara, aspectul usii pe partea interioara este cu adevarat premium. 

Continutul mare de crom (16-18%) al feroneriei ii mentine functionalitatea si aspectul in cladiri cu umiditate ridicata – garaje neaerisite si cladiri din zonele de coasta sau poluate industrial.

Puteti alege intre 9 variante de panou sandwich termoizolant: Microwelle, S-Type neted, S-Type amprentat, M-Type neted, M-Type amprentat, L-Type neted, L-Type amprentat, Kassette neted, Kassette amprentat. Amprentarea este tip „coaja de portocala”.
Fiecare dintre aceste panouri are o gama „standard” de pana la 9 nuante de culoare RAL, pana la 3 decoruri lemn si pana la 2 decoruri speciale (ADS 703 Gri Antracit, ADS 704 Graphite). Alegeti insa orice nuanta din gama RAL, gama DB sau printare digitala pentru o personalizare aparte a casei dumneavoastra.


Compensarea greutatii usii de garaj se face prin arcuri de torsiune sau arcuri de intindere, ambele variante cu o perioada de viata de minim 25000 cicluri. Daca arcurile de torsiune sunt mai silentioase, arcurile de intindere ofera un aspect interior mai elegant, fiind ascunse in sinele verticale.


Inaltimea de buiandrug / spatiul ocupat deasupra golului de usa:

 • rabatere standard cu arcuri de torsiune: 210mm
 • rabatere plata cu arcuri de torsiune: 125mm
 • rabatere suprainaltata cu arcuri de torsiune: 500mm
 • rabatere plata cu arcuri de intindere: 125mm

Dimensiuni maxime pentru usi de garaj cu arcuri de torsiune: LxH = 6000x3000mm. Portile accesorizate cu arcuri de intindere au anumite limitari de dimensiuni si configuratii.


Pentru un acces pietonal facil, usa de garaj poate fi dotata bineinteles cu usa pietonala integrata. Balamalele sunt ascunse si special proiectate pentru a inlatura pericolul prinderii degelelor din exterior chiar si intre panouri la inchiderea usii. Dupa dorinta, usa pietonala poate avea prag „normal” de 100mm sau prag „plat” de 20mm, pentru un acces mai usor sau trecerea cu rotile bicicletei.


Pentru a beneficia de iluminare naturala, puteti alege una dintre zecile de variante de vitrare. Puteti alege forma (patrat, dreptunghiular, rotund etc) si culoarea ramei geamurilor (nuanta usii, alta nuanta sau inox), dar si tipul de geam (transparent, translucid).


Acordam atentie deosebita silentiozitatii rularii usii de garaj. Zgomotul de functionare si vibratiile de functionare ale unei usi sectionale neconforme se propaga prin stuctura cladirii, provocand disconfort.

Fiecare usa de garaj Gunther Tore este proiectata impreuna cu dumneavoastra si trimisa in productie cu ajutorul unui software complex. Tot procesul de productie este complet automatizat iar prelurarile se fac cu ajutorul robotilor. Acuratetea si precizia sunt la cel mai inalt nivel.
Puteti urmari procesul de productie aici.

Tot pentru o rulare silentioasa recomandam varianta cu arcuri de torsiune. Automatizarile High Speed de la Marantec- Germania din gama premium (C360,C360,C380) sunt echipate sistem de transmisie cu curea.

Dubla etansare pe toate cele patru laturi face ca usa de garaj Gunther Tore sa aiba un coeficient de transfer termic real excelent. Cu cat acesta esta mai mic, cu atat termoizolatia este mai mare. Coeficientul se calculeaza automat pentru fiecare usa in parte si tine cont de toate caracteristicile usii (dimensiuni, accesorizare, usa pietonala etc). Cand usa este inchisa, toate chederele sunt presate uniform, iar aspectul exterior este impecabil.

In parte inferioara ganitura tubulara este dublata de o fusta eleganta pe parte exterioara. Pe profilele verticale si pe cel orizontal de la buiandrug sunt instalate chedere cu fusta dubla. Imbinarea intre laturi este de asemenea foarte bine realizata.

O deschidere rapida a garajului inseamna in primul rand mai putin timp petrecut in fata usii. Atunci cand garajul este stradal, acest lucru poate genera neajunsuri in trafic.

Daca o usa de garaj conventionala cu o inaltime de 2.1m se deschide in cca 20 secunde, usa de garaj Gunther Tore se deschide in aproximativ 10 secunde. Acest lucru inseamna aproximativ o ora intr-un an pierduta in fata garajului, asteptand deschiderea usii.
Un ciclu mai rapid de deschidere-inchidere ajuta, de asemenea, la micsorarea pierderilor termice, prin reducerea timpului in care usa sta deschisa.

Gama de automatizari Marantec Germania care echipeaza usile de garaj Gunther Tore cuprinde 3 modele:
C360, pentru usi de pana la 110Kg / 3m latime – deschidere cu 22cm/sec
C370, pentru usi de pana la 185Kg / 5.5m latime – deschidere cu 23.5cm/sec
C380, pentru usi de pana la 220Kg / 6m latime – deschidere cu 18cm/sec
La aceste viteze mari se ajunge prin accelerare progresiva, iar oprirea este de asemenea precedata de o decelerare.
Bineinteles, automatizarile respecta toate normele de siguranta in vigoare.

Actionarea de la distanta a unei usi de garaj este o functie incompleta daca aceasta nu ofera un feedback asupra starii usii. De multe ori usa de garaj pur si simplu nu este in raza vizuala a utilizatorului. Telecomanda Marantec Digital 663 care face parte din setul standard de livrare indica cu ajutorul led-ului miscarea de deschidere sau inchidere. De asemenea aceasta telecomanda permite interogarea de la distanta a starii usii. Putem afla astfel daca este inchisa sau deschisa. Pe langa Digital 663, din setul de livrare mai face parte si telecomanda mica Digital 572.
Sistemul de radio-comanda utilizeaza tehnologia bi-linked de criptare pe 128 biti, adica acelasi algoritm ca in securitatea bancara, in plus dublat de tehnologia rolling code. Acest lucru face imposibila tentativa de efractie prin decodare sau copiere a codurilor de acces. Telecomenzile au imunitate ridicata la interferente.


Fedback-ul in functionare, dar si comanda de la distanta capata noi dimensiuni cu ajutorul centralei si aplicatiei mobile Maveo. Toate automatizarile Marantec sunt compatibile cu sistemul Maveo. Astfel puteti gestiona din telefonul mobil chiar din concediu usa de garaj, cat si automatizarea Marantec a portii de incinta. Localizarea GPS va deschide o fereastra pop-up pe telefonul dumneavoatrsa atunci cand va apropiati de casa, intrebandu-va daca doriti deschiderea usii. Un film de prezentare gasiti aici.

Automatizarile usilor de garaj Gunther Tore pot fi dotate cu accesoriul Special 108. Acesta anuleaza tentativa de efractie prin ridicarea fortata a usii printr-un mecanism de blocare mecanica.


Pentru garajele cu cerinte ridicate de securitate, usile Gunther Tore Classic pot fi echipate cu optiunea ATS, care ofera clasa de securitate antiefractie RC2.
Pachetul ATS poate fi instalat pentru usi cu dimensiunile maxime de LxH=4200x3250mm si consta in:

 • sistem de incuiere ranforsat cu placi din metal atat pe interior cat si pe exterior
 • butuc cu protectie impotriva extragerii
 • role si suporti de role solide, preluate de la usile industriale
 • rola superioara din otel cu suport ranforsat cu tabla groasa, galvanizata
 • suport inferior de rola din otel solid, galvanizat, cu 6 puncte de prindere
 • elemente de protectie impotriva smulgerii rolelor
 • ranforsare de pardoseala pentru sina verticala

Casa pasiva este o casa extrem de eficienta energetic care necesita un aport mic de energie pentru asigurarea unui climat interior confortabil. In constructia unei astfel de case, izolarea termica trebuie sa fie maxima, iar consumul energetic minim. Automatizarile Marantec- Germania ale usilor de garaj Gunther Tore contin tehnologia patentata Blue Line. Aceasta asigura un consum extrem de mic in standby, de numai 0.6W/h; adica de 6-10 ori mai putin decat automatizarile conventionale.

In cazul furtunilor puternice, caderile de tensiune sunt un fenoment des intalnit. A nu putea intra cu masina in garaj intr-o astfel de situatie, este cu adevarat neplacut.
La fel de neplacut este sa iesiti din garaj cand va grabiti sau chiar intr-o situatie de urgenta, daca a intervenit o pana de curent electric. Decuplarea pe modul manual, apoi recuplarea dupa iesire, necesita timp.
Acumulatorul Back-up 100 este perfect integrabil in carcasa automatizarilor C360, C370, C380. Acesta face fata nu doar unei simple deschideri, ci usa poate fi folosita de 8 ori intr-o zi la o temperatura de 20 gradeC.

Usa de garaj Gunther Tore CLASSIC cu panoul de 45mm este probabil cel mai avantajos produs raportat la o perioada de exploatare de minim 5 ani. In calcul intra costul initial, costul de intretinere si economia de energie. In plus, usa de garaj Classic este un produs remarcabil din punct de vedere al finisajului si confortului in utilizare.

Clientii care doresc un produs economic pot alege usa de garaj TREND. Panourile sandwich au o grosime de 40mm si acelasi finisaj ca cel al usilor Classic. Pentru mai multe amanunte despre seria TREND va invitam sa ne contactati.